Polyester reparatie waterglijbaan: van onderhoud tot renovatie

polyester reparatie, renovatie en onderhoud van polyester waterglijbanen en waterattracties

Waterglijbaan renovatie

Is de coatinglaag van uw polyester waterglijbaan- of attractie versleten, dof of verkleurd? Het polyester van een waterglijbaan- of attractie droogt uit en wordt aangetast door weersinvloeden. Wij kunnen de buitenkant van uw polyester waterglijbaan- of attractie voorzien van een duurzame, weerbestendige coating en de binnenzijde van een chloorbestendige en slijtvaste coating.

Wilt u uw waterglijbaan- of attractie een compleet andere uitstraling geven? Wij kunnen er een ware blikvanger van maken door deze een opvallende kleur te geven of spectaculaire (dag)lichteffecten aan te brengen.

 

 

polyester reparatie, renovatie en onderhoud van polyester waterglijbanen en waterattracties

Waterglijbaan reparatie

Heeft u polyester waterglijbaan- of attractie beschadigingen? Beschadigingen aan het glijvlak kunnen zeer onaangenaam en zelfs pijnlijk zijn voor uw gasten. Wij kunnen elke beschadiging voor u repareren, zoals het herstellen van scheuren of het vervangen van naden. Ook voor het verhelpen van lekkage van uw polyester waterglijbaan kunt u bij ons terecht.

Wilt u iets laten aanpassen aan uw waterglijbaan? Zoals aanpassingen aan de instapbak of aan de glijbaantrap? Of wilt u polyester spatschermen laten plaatsen? Neemt u dan contact met ons op.

polyester onderhoud waterglijbaan

Waterglijbaan onderhoud

Verleng de levensduur van uw polyester waterglijbaan door deze regelmatig te laten onderhouden. U kunt bij ons kiezen voor jaarlijks onderhoud, maar u kunt ook een eenmalige onderhoudsbeurt laten uitvoeren aan uw glijbaan. Ziet uw waterglijbaan er niet meer zo stralend uit? Wij kunnen uw waterglijbaan uitstekend voor u polijsten.

Een prijsopgave voor waterglijbaan onderhoud, reparatie of renovatie?

Vraag online een offerte aan of maak een afspraak

polyester reparatie, renovatie en onderhoud van polyester waterglijbanen en waterattracties

Heeft uw polyester waterglijbaan last van osmose? Dit herkent u aan blaasjes in het polyester. Deze blaasjes kunnen open gaan en scherpe randen veroorzaken. Met een osmosebehandeling verwijderen wij de blazen en brengen wij een waterdichte laag aan.

Ook voor aanpassingen aan de instapbak van uw polyester waterglijbaan of het renoveren van traptreden kunt u bij ons terecht. Wij kunnen de traptreden van de waterglijbaan weer als nieuw maken en antislip aanbrengen.

Is de staalconstructie van uw waterglijbaan aan een opfrisbeurt toe? Wij coaten niet alleen polyester, maar ook andere ondergronden zoals staal. U kunt ons dus ook inschakelen om de staalconstructie van uw glijbaan te beschermen en op te frissen.

Wij renoveren niet alleen waterglijbanen- en attracties van polyester, maar van alle ondergronden. Zo renoveren wij bijvoorbeeld ook wildwaterbanen van beton of RVS waterglijbanen. Dus heeft u een betonnen wildwaterbaan waarvan de coating versleten is of zitten er beschadigingen of scherpe plekken in? Neemt u dan contact met ons op.

Een greep uit de polyester waterglijbanen- en attracties die wij hebben gerepareerd, gerenoveerd en/of in onderhoud hebben

Onderstaande waterglijbanen- en attracties hebben wij gerepareerd, gerenoveerd of in onderhoud. Dit zijn vooral waterglijbanen van polyester. Heeft u een waterglijbaan- of attractie van een ander materiaal dan polyester, bijvoorbeeld van RVS? Ook dan kunnen wij u van dienst zijn met onze speciale coating die wij op elke ondergrond kunnen toepassen. U kunt meer foto's bekijken door de links aan te klikken.

polyester gelcoat reparatie en coaten waterglijbaan

De polyester gelcoat van deze waterglijbaan was aangetast door weersinvloeden. De polyester gelcoat vertoonde verkrijting wat veroorzaakt wordt door met name UV licht. Daarnaast waren er nog een aantal beschadigingen en scheuren in het oppervlak. Wij hebben de polyester gelcoat hersteld en een coating aangebracht die bestand is tegen UV-licht en weersinvloeden.

versteviging polyester en aanbrenging coating waterspeeltafel

In deze polyester waterspeeltafel zaten scheuren. Wij hebben verstevigingen aan de onderzijde aangebracht om doorhangen en ontzetting te voorkomen. Daarna hebben wij de waterspeeltafel voorzien van waterdichte coating.

reparatie gat polyester waterglijbaan

In deze polyester waterglijbaan zat een gat door vuurwerk. Wij hebben het gat gerepareerd en de reparatie netjes in kleur afgewerkt.

onderhoud, reparatie en coating waterglijbaan

Op de overgangen tussen deze glijbaandelen waren enkele beschadigingen in de polyester bekleding. Deze beschadigingen hebben wij hersteld. Vervolgens hebben wij alle naadovergangen afgedicht. Wij hebben de boutverbindingen vervangen, omdat deze corrosie vertoonden. Het polyester glijvlak had last van craquelé. Zowel de onderzijde als de bovenzijde van de glijbaandelen hebben wij voorzien van een nieuwe coating.


verhelpen scheurvorming skimout polyester waterglijbaan

Er was sprake van scheurvorming in polyester skimout van deze waterglijbaan, namelijk in de achterwand waar een frame in is gemonteerd met gaten voor het waterverloop. De scheurvorming is ontstaan door een combinatie van verzwakking van het gedeelte waar het frame in zit en doordat gebruikers doorglijden tegen de achterwand. Wij hebben een dubbele achterwand gemaakt om de verzwakking op te heffen.

onderhoudsinspectie polyester waterglijbaan

Wij hebben een onderhoudsinspectie uitgevoerd aan deze polyester waterglijbaan.

reparatie polyester waterglijbaan

De naden van deze polyester waterglijbaandelen waren in het verleden afgedicht met een twee-componenten lijm. De oude afdichtingen waren verwijderd met een haakse slijptol, waarbij het polyester te veel belast is en er verzwakking is opgetreden in het polyester. Hierdoor is er overmatige beweging tussen de glijbaandelen. Wij hebben dit probleem verholpen.

polyester reparatie peuterglijbaan

Het polyester van deze peuterglijbaan vertoonde osmosevorming in het gedeelte wat permanent belast wordt met chloorwater. Door de osmosevorming ontstaan er blaasjes en na verloop van tijd springen deze blaasjes open en veroorzaken scherpe delen. Wij hebben de opengebarsten blazen gerepareerd en plaatselijk de kleurlaag hersteld vanwege overmatige verkleuring van de huidige coating.


gelcoat reparatie polyester waterglijbaan

De gelcoat van deze polyester waterglijbaan was aangetast langs de naden tussen de waterglijbaan elementen. In het verleden zijn de naden afgedicht met harde lijm en daarna is tijdens het gladschuren van de lijm te veel polyester geraakt. Hierdoor was de gelcoatlaag aangetast dan wel weggeschuurd. Wij hebben de gelcoatlaag hersteld, zodat het polyester laminaat weer beschermd is.

werkzaamheden waterglijbaan

Het stalen profiel bij de instapbak van deze waterglijbaan vertoonde corrosievorming. Wij hebben deze behandeld ter voorkoming van de uitbreiding van de roest. Daarnaast waren de traptreden van de toegangstrap glad en beschadigd. Wij hebben de traptreden vervangen. Vervolgens hebben wij ook het lexaan vervangen.

reparatie polyester lekbak zwavelzuur, chemicaliën

Bij dit zwembad hebben wij de polyester lekbak voor het zwavelzuur (chemicaliën) gerepareerd.

verhelpen lekkage polyester instapbak waterglijbaan

Deze polyester waterglijbaan had een lekkage bij de instapbak. Doordat de verlijming tussen de schaaldelen is losgekomen, is de instapbak gaan lekken. Wij hebben de aanhechting tussen de schaaldelen gerepareerd om de lekkage te verhelpen.


coaten wildwaterbaan, coating wildwaterbaan

Deze wildwaterbaan hebben wij voorzien van nieuwe coating.

aanpassen instapbak waterglijbaan

Bij de instapbak van deze waterglijbaan was sprake van beknellingsgevaar. Wij hebben dit verholpen door het polyester van de instapbak aan te passen.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Bij dit zwembad hebben wij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de polyester waterglijbaan en de binnen- en buitenzijde van de waterglijbaan voorzien van nieuwe coating.

reparatie en onderhoud polyester waterglijbaan

Bij dit attractiepark hebben wij onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de polyester waterglijbaan.


onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Deze waterglijbaan had haarscheurtjes in het polyester. Wij hebben de craquelé in de waterglijbaan verholpen en de waterglijbaan voorzien van nieuwe coating.

onderhoud, reparatie, coating, renovatie polyester waterglijbaan

De coating van deze polyester waterglijbaan liet los en er zaten scherpe randen in het glijvlak. Wij hebben de waterglijbaan gerenoveerd en voorzien van chloor- en UV-bestendige coating.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Bij dit attractiepark voeren wij jaarlijks onderhoud en reparaties aan de polyester waterglijbanen uit.

reparatie en onderhoud polyester waterglijbaan

Deze polyester waterglijbaan hebben wij gerepareerd, naadloos gemaakt en voorzien van nieuwe coating, omdat de coating die erop zat verkrijt/dof was.


onderhoud, reparatie, coating, renovatie polyester waterglijbaan

Aan deze polyester waterglijbaan hebben wij verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Wij hebben scheuren in het polyester van de waterglijbaan gerepareerd, lijmafdichtingen vervangen en de traptreden en bordessen voorzien van nieuwe coating.

onderhoud, reparatie en coaten waterglijbaan

Deze waterglijbaan van RVS hebben wij voorzien van chloorbestendige coating.

reparatie en onderhoud polyester waterglijbaan

Aan deze polyester waterglijbaan hebben we verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het repareren van beschadigingen in de polyester glijgoot en van naden tussen de glijbaandelen, het verhelpen van roestvorming en het vervangen en aanbrengen van kitafdichtingen.


onderhoud, reparatie en aanpassen polyester waterglijbaan

Voor deze waterglijbaan hebben wij polyester spatschermen gemaakt. De oude plexiglas spatschermen hebben wij verwijderd en de nieuwe polyester spatschermen hebben wij daarvoor in de plaats gemonteerd. Wij hebben ook werkzaamheden uitgevoerd aan enkele glijbaannaden. Eén naad hebben wij gerepareerd, omdat deze was gescheurd en meerdere naden hebben wij vervangen, omdat deze ondiep waren.

onderhoud, reparatie, coating, renovatie polyester waterglijbaan

Deze polyester waterglijbanen waren na verloop van tijd aangetast door met name UV-licht. Vooral van de transparante glijbaan was de polyester hars totaal opgelost waardoor droge vezels aanwezig waren. We hebben de uitgedroogde polyesterdelen geïmpregneerd en vervolgens de gehele glijbaan voorzien van een transparante en UV-lichtebestendige topcoating.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Aan deze polyester waterglijbanen hebben wij verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het repareren van beschadigingen in het polyester, aandraaien van boutverbindingen, glijvlakherstel, aanbrengen van UV-bestendige coating en het verstevigen van de waterglijbaan.

reparatie en onderhoud polyester waterglijbaan

Na verloop van jaren is het polyester van deze wildwaterbaan door gaan hangen waardoor de wildwaterbaan is gaan lekken. Hierdoor werd de constructie aangetast. Wij hebben de wildwaterbaan voorzien van een flexibele hechtende en waterdichte coating. Deze "extra huid" voorkomt lekkage in de toekomst.


onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

De coating van deze polyester waterglijbaan was onthecht. Wij hebben de coating verwijderd en chloor- en UV-bestendige coating aangebracht.

onderhoud, reparatie, coating, renovatie polyester waterglijbaan

Wij hebben diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de polyester waterglijbaan en wildwaterbaan. In de waterglijbaan hebben wij chloor- en schimmelaanslag verwijderd, enkele hoogteverschillen tussen de waterglijbaandelen verholpen en een aantal gelcoatbeschadigingen gerepareerd. Ook bij de wildwaterbaan hebben wij gelcoatbeschadigingen gerepareerd. Daarnaast hebben wij lijmafdichtingen vernieuwd vanwege scheurvorming en een nieuwe coating aangebracht, omdat het polyester oppervlak verkrijt was.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Wij voeren jaarlijks onderhoud uit aan deze polyester waterglijbaan. Dit omvat het controleren van alle glijbaandelen, het repareren van beschadigingen in het polyester en glijbaannaden, verhelpen van lekkages, het reinigen van de glijbaan en het controleren van de boutverbindingen en staalconstructie.

reparatie en onderhoud polyester waterglijbaan

Van de instapbak van deze polyester waterglijbaan hebben wij de trespa zijwanden vervangen voor lexaan. De trespadelen belemmerden namelijk het toezicht op het gebruik van de waterglijbaan.


onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

De buitenkant van deze polyester waterglijbaan was uitgedroogd door weersinvloeden. Wij hebben een beschermende UV-lichtbestendige coating aangebracht.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Van deze polyester waterglijbaan was de coating onthecht. Wij hebben de coating verwijderd en een duurzame en UV- en chloorbestendige glijbaancoating aangebracht.

onderhoud, reparatie, coating, renovatie polyester waterglijbaan

Wij hebben de volgende onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan deze polyester waterglijbaan:
>  onder het startplatform was een lekkage als gevolg van een beschadiging van het startplatform.
>  rechts van de instap was de kitrand, tussen de aansluiting van het rode paneel en de glijgoot, deels verdwenen waardoor een ruwe/scherpe rand ontstaat.

Beide problemen hebben wij verholpen.

onderhoud, reparatie en coaten polyester waterglijbaan

Het glijvlak van deze polyester waterglijbaan was versleten. Wij hebben een chloorbestendige coating aangebracht en de naden tussen de glijbaandelen afgedicht.


Video's