Opnieuw coaten van betonnen zwembad met polyester bekleding

zwembadrenovatie, zwembadcoating, opnieuw coaten van betonnen zwembad met polyester bekleding

 

zwembadrenovatie, zwembad renovatie polyester

Opnieuw coaten van een gecoat betonnen zwembad (betonnen zwembad met polyester bekleding)

Het zwembad van één van onze klanten (4 x 11 x 1.5 m, met trap en ingebouwd rolluik) was aangelegd in 2010, maar na 2 jaar vertoonden er zich blazen op de wand van het zwembad. De coating werd vervolgens afgeschuurd en er werden opnieuw twee lagen opgezet. Na 1 jaar vertoont de bodem ook blazen aan de rand en dient het zwembad volledig geschuurd en vernieuwd te worden. Wat was er aan de hand met dit zwembad?

In alle jaren dat wij actief zijn met zwembad renovaties zijn wij een soortgelijke problematiek meerdere malen tegen gekomen en hebben wij ook verholpen. Het zwembad van deze familie was beton bekleed met polyester. Wij spreken uit ervaring dat deze manier van zwembadbekleding regelmatig tot problemen leidt. De problemen worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de porositeit van het aangebrachte polyester (hars en glasweefsel). Daarbij komt het feit dat de witte kleurlaag te dun is om het polyester volledig te beschermen tegen vochtindringing.

Een oplossing voor dit probleem is inderdaad het aanbrengen van nieuwe coating. Onze zwembadcoating is:

  • slijtvast
  • waterdicht
  • UV bestendig
  • onderhoudsarm
  • chemicaliënbestendig
  • chloorbestendig

Onze coatings hechten op elke ondergrond, zoals polyester, beton en tegels. Wij kunnen de coating in elke door u gewenste kleur aanbrengen en in de door u gewenste afwerking, zoals antislip. Is uw zwembad ook toe aan een nieuwe coating?

Wilt u meer weten over hoe wij uw zwembad opnieuw kunnen coaten?  Neemt u dan contact op met Poly Vision polyester repair of vraag online een offerte aan.

Contact Offerte

 

Bekijk ook eens welke zwembaden wij hebben gerenoveerd.